Berichten

Tussentijdse Toets (TTT)

Wij bieden de mogelijkheid om leerlingen tijdens de rij-opleiding kennis te laten maken met de werkwijze van het CBR tijdens het examen. Hiervoor heeft het CBR een Tussentijdse Toets ontwikkeld. De TTT is een rijtest die verloopt als een echt examen.

Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rij-examen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Met je instructeur bepaal je samen het tijdstip van de toets. Gemiddeld ligt dit tijdstip op ongeveer driekwart van de rij-opleiding. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waar je nog extra aandacht aan moet besteden. Als je een positief advies krijgt over het onderdeel bijzondere verrichtingen, ontvang je een vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. Met je instructeur maak je vervolgens een afstemming over het aantal lessen dat je nog nodig hebt voor je rij-examen.