Your address will show here +12 34 56 78

Er mogen maximaal 2 personen in een lesauto zitten. Dit houdt dus in dat een leerling nooit een andere leerling  mag wegbrengen of ophalen met de lesauto. Ook tijdens een examen mag de instructeur voorlopig niet meer meerijden.  
Bij het maken van de afspraak moeten wij met de leerling, samen vooraf bespreken of de les een risico oplevert. Vanwege deze zogeheten triage vooraf, waarbij we checken of er sprake is van gezondheidsklachten, Het dragen van een mondkapje is gewenst maar wordt niet verplicht gesteld. Voor het rijexamen krijgt de kandidaat een mondkapje van de examinator.

De vragen die wij moeten stellen:
(1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
(2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten? De instructeur dient voorafgaand aan elke les dezelfde vragen te stellen aan de leerling. Worden hier beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.

Voorafgaande aan de les wordt de lesauto ontsmet.
De leerling zijn/haar gedeelte en de instructeur zijn/haar gedeelte. Dit om aan het CBR examenprotocol te wennen. Je moet dat vooraf aan het praktijk examen ook doen.

0

Dit zijn de 10 meest voorkomende redenen waarom iemand zakt voor het rij-examen. Lees ze door en zorg dat jij in ieder geval niet zakt op deze punten.

Onderstaande punten zorgen ervoor dat mensen zakken voor hun examen:

 1. Kruispunten – verkeerde inschatting van de situatie op een kruispunt
 2. Ver vooruit kijken – te laat beginnen met je handelingen
 3. Snelweg – snelheid te hoog of te laag en geen overzicht in de dode hoek
 4. Kijkgedrag – bij afslaan of inhalen niet de goede kijkvolgorde
 5. Positie op de weg – kiezen van de verkeerde rijstrook
 6. Snelheid – veel te snel, te langzaam of te aarzelend rijden
 7. Rotondes – verkeerde inschatting van de situatie
 8. Besluitvaardigheid – doen of NIET; beslissen
 9. Bijzondere verrichtingen – niet goed kijken
 10. Voertuigbeheersing – niet goed bedienen van de koppeling, rem of versnellingen
0

Berichten

Bij een test- of examensituatie komen vaak stress en zenuwen voor. Gezonde spanning is goed, maar laat het niet de overhand krijgen. Met deze tips hou je de controle.

Het theoriecertificaat

 1. Zorg dat je goed voorbereid bent. Je kent niet alleen de lesstof van a tot z, maar bedenkt ook vast hoe je met eventuele zenuwen omgaat.
 2. Neem eerdere examensituaties als voorbeeld. Hoe gingen die? Wat ging goed en wat ging niet goed? Wat kun je deze keer doen om ervoor te zorgen dat het nu wel goed gaat?
 3. Besteed wat aandacht aan je ademhaling. Dit zorgt voor zuurstof voor de hersenen, zodat je helderder kunt denken. En het leidt je af van eventuele zenuwen.
 4. Zorg dat je weet waar je moet zijn en hoe je er moet komen. Ga op tijd van huis, zodat je in ieder geval niet te laat komt.
 5. Denk vooral aan het positieve resultaat dat je wilt behalen. Als je de nadruk teveel op het negatieve legt, dan is de kans groot dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Het rij-examen
Volg de adviezen bij het theoriecertificaat. En gebruik deze tips:

 1. Zorg dat je voldoende rijlessen hebt gevolgd, zodat je je zeker voelt in de auto. Natuurlijk let je Go-Mar rij-instructeur hier op.
 2. Kies een datum in een voor jou rustige periode. Dan kun je focussen op het afrijden en wordt je niet afgeleid door andere drukke verplichtingen.
 3. Draag nette maar ook makkelijke kleding die niet knelt. Zorg dat je al vaker gereden hebt met de schoenen die je aantrekt.
 4. Je hoeft geen gesprekken met de examinator op gang te houden. Waarschijnlijk is de examinator geconcentreerd op het beoordelen van jouw rijvaardigheid. Richt je daar zelf ook op.
 5. Laat je niet uit het veld slaan als je een foutje maakt. Herstel je fout zelf zo snel mogelijk en ga met frisse moed verder. Iedereen maakt weleens een foutje, het betekent niet automatisch dat je dan zakt.
0

Berichten

Natuurlijk wil jij snel je rijbewijs op zak hebben. Tijdens de rijlessen doen we er alles aan dat je vlot veilig en zelfstandig auto leert rijden om jou zo snel mogelijk examen te laten doen. Ook is het van belang dat je het theoriecertificaat behaald hebt.

De beste tip die we je voor allebei kunnen geven is: oefenen, oefenen, oefenen.
(Want oefening baart kunst.)

Meer dan je best kun je niet doen. Positief denken helpt. En daarnaast zijn er nog een aantal algemene tips*, waarmee je je extra goed kunt voorbereiden. Ze klinken zo logisch, maar worden toch regelmatig vergeten. Dit is je geheugensteuntje.

0

Berichten

Wij bieden de mogelijkheid om leerlingen tijdens de rij-opleiding kennis te laten maken met de werkwijze van het CBR tijdens het examen. Hiervoor heeft het CBR een Tussentijdse Toets ontwikkeld. De TTT is een rijtest die verloopt als een echt examen.

Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rij-examen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Met je instructeur bepaal je samen het tijdstip van de toets. Gemiddeld ligt dit tijdstip op ongeveer driekwart van de rij-opleiding. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waar je nog extra aandacht aan moet besteden. Als je een positief advies krijgt over het onderdeel bijzondere verrichtingen, ontvang je een vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen. Met je instructeur maak je vervolgens een afstemming over het aantal lessen dat je nog nodig hebt voor je rij-examen.

0

Berichten

GoMar is de rijspecialist bij uitstek. Wij bieden verschillende mogelijkheden om jou zo snel mogelijk je rijbewijs te bezorgen. Lees hier meer over de manier waarop we dat doen.

CBR-rijprocedure
We volgen de CBR-rijprocedure. Dat betekent dat je les krijgt volgens de CBR-richtlijnen, zodat je precies aan de eisen van de examinator voldoet. Op de instructiekaart houden we schriftelijk je vorderingen bij. Bijtijds bijsturen wordt zo makkelijker.

Autorijles
Om echt veilig de weg op te kunnen, moet je het naar je zin hebben. Je hebt je aandacht 100% bij het verkeer. Dus doen we alles om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Om te beginnen heb je tijdens je hele rijopleiding dezelfde instructeur. Zo leer je elkaar door en door kennen en dat werkt beter. Je instructeur is er ook bij als je afrijdt. Je doet echt samen examen. Gedeelde zenuwen zijn halve zenuwen. Ook rij je van begin tot eind in dezelfde auto. We maken gebruik van een nieuwe en uitstekend verzorgde Volkswagen Polo. Ook hier geen verrassingen dus. Dan is het aan jou om te bepalen wanneer je wilt lessen: overdag, ’s avonds, op zaterdag. Je kunt ook aangeven waar je gehaald wilt worden en waar je weer uitstapt.

Opfrislessen
Heb je al een tijdje niet meer gereden? Of ben je niet gewend aan druk verkeer? Dan kan een aantal herhalingslessen heel handig voor je zijn. Met een instructeur naast je leer je weer wennen aan een auto en al die anderen op de weg. Je wordt rustiger en zekerder van jezelf. Prettig voor jezelf en ook veiliger voor iedereen.

Intakeles
Wil je kennismaken met onze werkwijze en instructeur? Reserveer dan een intakeles. Een intakeles duurt 60 minuten en is gratis.Om een intakeles te reserveren bel je ons (038 78 503 88) of vul je het contactformulier [link] in.

0

Berichten

Faalangst is de angst om te falen, te kort te schieten of om aan bepaalde verwachtingen van jezelf of anderen niet te kunnen voldoen.

Als u vermoedt dat u last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijexamen, dan bent u bij Rijschool Gomar op het goede adress. De instructeur is gecertificeerd  in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Het is namelijk bekend dat je faalangst het beste al tijdens de opleiding te lijf gaat, en niet alleen bij het examen. Op die manier kunt u al vanaf uw eerste rijles werken aan uw spanning.

U kunt ook Faalangst examen doen bij de CBR. Het maakt niet uit of u al eerder rijexamen hebt gedaan. Ook als u al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit, kunt u dit speciale examen aanvragen. De examinator die dit examen afneemt is getraind om mensen met faalangst te begeleiden.

Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin u rustig uw situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden.

In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om u op uw gemak te stellen. Want als u zich op uw gemak voelt, dan presteert u het beste!

Time-out aanvragen
Bent u eenmaal op weg en de verlammende spanning slaat toe, dan kunt u een time-out aanvragen. Of meerdere, als u dat wilt. U mag het zelf aangeven. Uw examinator kan u ook een time-out geven, als hij denkt dat u dat nodig heeft.

Niet makkelijker
Het faalangstexamen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een regulier praktijkexamen! U moet ook bij dit examen gewoon voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’. Dat houdt in dat u moet laten zien dat u veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.

0