Berichten

Corona Maatregelen

Er mogen maximaal 2 personen in een lesauto zitten. Dit houdt dus in dat een leerling nooit een andere leerling  mag wegbrengen of ophalen met de lesauto. Ook tijdens een examen mag de instructeur voorlopig niet meer meerijden.  
Bij het maken van de afspraak moeten wij met de leerling, samen vooraf bespreken of de les een risico oplevert. Vanwege deze zogeheten triage vooraf, waarbij we checken of er sprake is van gezondheidsklachten, Het dragen van een mondkapje is gewenst maar wordt niet verplicht gesteld. Voor het rijexamen krijgt de kandidaat een mondkapje van de examinator.

De vragen die wij moeten stellen:
(1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
(2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten? De instructeur dient voorafgaand aan elke les dezelfde vragen te stellen aan de leerling. Worden hier beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.

Voorafgaande aan de les wordt de lesauto ontsmet.
De leerling zijn/haar gedeelte en de instructeur zijn/haar gedeelte. Dit om aan het CBR examenprotocol te wennen. Je moet dat vooraf aan het praktijk examen ook doen.

Author


Avatar